luni, 13 iunie 2011

Despre soacre ...

Am găsit câteva idei interesante şi cred că sunt valabile pentru toate soacrele (chiar şi pentru mine). 


Să fi atentă la 3 lucruri pe care viitoarea soacră le va spune înnainte de a te căsători cu băiatul ei


 1. Lasă draga mea că fac eu...
Dacă atunci când eşti în vizită la viitoarea ta soacră vrei să o ajuţi cu câte ceva..., aşezatul sau strânsul mesei sau alte chestii prin bucătărie sau prin casă şi ea nu te lasă, să şti că odată ce vei deveni nora ei cu acte, nu va mai face nimic...iar tu le vei face pe toate singură.
Mai grav este dacă va intra în competiţie cu tine (cine găteşte mai bine, cine are lucrurile călcate mai bine, etc.) sau şi mai grav este atunci când te provoacă la o astfel de competiţie tacit, fără ca tu măcar să îţi dai seama.
 2. Lasă draga mea că eu la început nu am avut nimic ...
Dacă viitoarea ta soacră începe să îţi spună că ea la început nu a avut mai nimic şi a pornit în viaţă de la "o lingură, o farfurie, că a stat cu chirie şi a avut doar un rând de haine bune", e clar că îţi ascunde ceva despre băiatul ei...şi vrea să-l protejeze.
În viziunea ei, tu eşti aceea care ca şi ea, poţi uita de nevoile tale şi îi vei putea face copilul fericit.
Pentru ea nu contezi prea mult, important este ca băiatul ei să trăiască bine.
Să nu te mire mai târziu când vei constata că tu... vei fi aceea care vei duce tot greul, pentru că el, iubitul tău şi băiatul ei, a fost cocoloşit şi nu a fost învăţat să trudească ca să urce pe o altă treaptă socială.
 3. Draga mea, pentru tine sunt în stare să-l bat pe băiatul meu...
Dacă începe să te linguşească, spunându-ţi că ar fi în stare să-şi bată băiatul ca să te protejeze pe tine, ai grijă că minte şi în realitate nu o să facă niciodată asta.
Să nu te mire că indiferent ce face băiatul ei, "este bine" şi o să-i ia apărarea şi atunci când ştie că ceea ce face el nu este bine şi nu are dreptate.
Să nu te mire mai târziu când vei constata că tu vei fi aceea care "o vei încasa" dacă nu-ţi vezi de treabă. Treaba ta, va fi " să ai grijă ca băiatul ei să trăiască bine.
Restul nu contează.
Nu contează nici măcar cum arăţi.


Există 5 lucruri pe care soacra ta nu ţi le va spune niciodată, oricât de bine s-ar părea că vă înţelegeţi 


1. Se va purta cu tine la fel cum se poartă şi cu mine...
Dacă iubitul tău îşi sună mama frecvent, sigur şi cu tine va proceda la fel...
Dacă este genul acela... care uită de zile de naştere şi aniversări, atunci nu va trebui să te aştepţi să-ţi aducă flori şi atenţii.
2. Abia aştept nepoţii...
Soacra ta, deja se gândeşte cum îşi va creşte nepoţii ... chiar dacă nu aţi plănuit nimic încă în privinţa copiilor.
Dacă îţi vorbeşte din ce în ce mai des despre copii, îti propune să porţi îmbrăcăminte cât mai largă, înseamnă că te anunţă că ar c-am fi timpul pentru copii. 
3. Singură în apartament, voi spiona.
Nu mai fi atât de şocată ... că în locul ei şi tu ai face la fel.
Sigur va arunca un ochi să vadă dacă ai grijă de baiatul ei. 
4. Sunt îngrijorată pentru viaţa ta sexuală.
Această preocupare ţine strict de ideea că o viaţă sexuală satisfăcătoare este baza unei căsnicii bune şi de durată.
Nu vrea să ştie toate detalile, dar este bine să o asiguri că baiatul ei are o viaţă bună alături de tine. 
5. Te iubeşte mai mult decât mă iubeşte pe mine.
Este greu de demonstrat, dar în prezent tu eşti centrul vieţii lui. Dacă ţi-a dat inelul de logodnă sau aţi plănuit să vă căsătoriţi, este dispus pentru moment, să suporte multe... pentru a fi cu tine.
Soacra ta, cu siguranţă ştie că el nu va mai fi niciodată baiatul ei ca până înainte să te cunoască.


Se poarte o relaţie armonioasă cu soacra?
Sigur că se poate.
Există 5 paşi de aur pe care trebuie să îi urmezi astfel încât relaţia să fie cât mai bună.


1. Pune-te în valoare încă de la începutul relaţiei şi arată-i soacrei tale cât de importantă este pentru tine şi va fi pentru iubitul tău, educaţia pe care ai primit-o de la părinţii tăi.
2. Nu-ţi critica niciodată partenerul în faţa soacrei tale. Există situaţii în care ştii că ai dreptate şi că el a greşit.

3. Nu te certa niciodată cu iubitul tău în prezenţa mamei lui. Chiar dacă se poartă total dezinhibat în faţa familiei lui şi nu se sfieşte să îţi arunce reproşuri sau chiar să pornească o ceartă, tu nu trebuie să faci acest lucru, pentru că ai atrage asupra ta o părere negativă din partea mamei sale.
4. Dacă ai o soacră băgăcioasă şi doreşte să îşi dea cu părerea, ascult-o şi încearcă să te arăţi interesată de sfaturile ei, chiar dacă nu ai de gând să le pui în aplicare, decât în parte.
5. Stabileşte reguli de vizitare încă de la începutul relaţiei. Cel mai bine este să îi ceri iubitului tău să îi spună mamei lui că obişnuiţi ca timpul liber să îl petreceţi voi doi, în oraş, în parc, în vizită la prieteni sau să faceţi excursii şi numai câteodată împreună cu ei sau cu părinţii tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Consider că oamenii se pot schimba şi îşi pot determina destinul numai dacă îşi controlează gândurile"